04 Noi 2010

Google deschide reprezentanta in Romania

Companies, Contextual Advertising, News, Online Advertising posted by Digital4 Romania

Dupa ceva tatonari ale pietei, dupa ceva promotii derulate in Romania (remember cuponiada Google?), dupa ce Amelia Cretu a facut cateva declaratii despre ce isi doreste Google de la Romania, dupa o „idila” de scurta durata cu un manager roman, Google anunta oficial ca isi deschide reprezentanta in Romania.

Conform paginademedia.ro:

Echipa de la Bucureşti va fi responsabila pentru dezvoltarea afacerilor şi implementarea strategiei Google în România, stabilirea unor relaţii de afaceri cu partenerii români, comunicarea către companiile locale a beneficiilor prezenței online şi vânzările directe de publicitate.

Seful Google Romania va fi dl Dan Bulucea care vine de pe postul de Business & Marketing Director la Microsoft Romania. Declaratia lui Dan Bulucea pentru Hotnews:

Scopul Google este de a oferi utilizatorilor romani, care sunt foarte activi online, si mai multe instrumente utile si inovatoare in limba locala, precum si de a ajuta companiile romanesti sa aiba o prezenta online si sa isi dezvolte afacerile prin intermediul internetului. Romania este o tara foarte interesanta pentru Google, unde vedem oportunitati atat in ce priveste utilizatorii individuali, cat si companiile”, a declarat Dan Bulucea, noul Country Manager pentru Romania al Google.

Ramane de vazut cat de mult se va intensifica activitatea Google in Romania ca urmare a acestei mutari. Oricum, faptul ca Google a decis sa deschida birou in Romania la sfarsit de 2010, dupa ce o buna perioada a considerat piata locala ca fiind inca neinteresanta, poate fi un semnal ca in urmatorii 1-2 ani exista asteptari de crestere a pietei.Tags: , ,

Lasă un răspuns