07 Feb 2011

Unici pe luna VS unici pe zi

Digital Explained, Publishers posted by Digital4 Romania

Am observat de nenumarate ori ca in discutia cu partenerii nostri publisheri, in negocierile cu diversi site-owneri sau dezvoltatori cand se ajunge la expunerea cifrelor de trafic apare o perioada de neclaritate. Cum asa? Ce poate fi mai simplu decat masurarea traficului online? Pai foarte simplu: unitatea de masura este diferita si astfel conversatia treneaza pentru a putea face transformarea dintr-o unitate in alta.

Publisherii online folosesc de cele mai multe ori unitatea utilizatori unici pe zi, relevanta pentru ei in procesul de dezvoltare si crestere a traficului. Traficul exprimat astfel are pentru ei o relevanta mare, atat ca determinare a dimensiunilor unui site cat si ca indicator al performantei. Totul bine si frumos, nimic neclar pana aici, DAR… vanzarea de publicitate se negocieaza de cele mai multe ori pe baza cifrelor de trafic LUNARE, afisari si utilizatori unici. Prin specificarea traficului lunar se realizeaza si clasamentele de trafic date publicitatii, dar si evolutiile site-urilor intr-o perioada (cresteri, scaderi).

Care este motivul pentru a folosi traficul lunar? Pai unul dintre motive ar fi ca se elimina duplicarea (daca ai 50 de unici pe zi asta nu inseamna ca vei avea 1500 unici pe luna, pentru ca vor fi eliminati cei care acceseaza de mai multe ori); un alt motiv ar fi ca o perioada medie de timp (30 de zile) permite „nivelarea” spike-urilor accidentale si ofera o valoare medie relevanta.

In conculzie: ar fi util daca pentru toata lumea unitatea de masura ar fi utilizatori unici pe luna si nu unicii pe zi/saptamana. Este o recomandare catre site-owneri sa inceapa sa foloseasca aceasta unitate, pentru o mai buna „compatibilitate” cu vanzatorii, clientii si agentiile de publicitate.Tags: ,

Un răspuns la “Unici pe luna VS unici pe zi”

  1. Vizitatori absolut unici in jocurilemele.ro | Cine Sunt ? spune:

    […] “Unici pe luna VS unici pe zi” de la Digital4. Diferente trafic.ro vs SATI. Related Posts:Evolutia jocurilemele.ro in 2009 in 2009 jocurilemele.ro a implinit 2 ani de existenta  ( a aparut in octombrie 2007 ) in 2009 traficul a crescut de 2 ori si jumatate …Tirajul web Cine vinde publicitate trebuie sa "dovedeasca"/auditeze traficul pe care "spune" ca il are. In peisajul romanesc trafic.ro a fost unul dintre site-urile suficient de serioase …Jocurilemele.ro este in SATI Websiteul jocurilemele.ro este prezent in clasamentul SATI prin digital4 incepand cu luna decembrie 2010. In luna decembrie a ocupat pozitia 130 din cele 295 websiteuri …Evolutia jocurilemele.ro in 2010 in 2010 jocurilemele.ro a implinit 3 ani de existenta. in 2010 jocurilemele.ro s-a mentinut in primele 500 de siteuri romanesti atat in TOP 1000 trafic.ro cat …Piata de jocuri in scadere in 2010 In orice nisa exista o sezonalitate a "interesului". Piata de jocuri online nu face exceptie. De obicei inceputul fiecarui an este insotit de o scadere …Voi ce Real Time Web Analytics tool folositi? De aproape un an trafic.ro nu mai este gratis. Cei ce vor un account nou, trebuie sa plateasca. Din 2011, si cei vechi care au …Blogul mosului dupa 3 ani Blogul lui Mos Craciun, un proiect de promovare conceput in 2007, are inca efecte spectaculoase chiar si dupa 3 ani. Aseara jocurilemele.ro a depasit concurecta …Afisari :17 […]

Lasă un răspuns