06 Dec 2010

Publicitatea video ia o noua directie

News, Online Advertising, Video Advertising posted by Digital4 Romania

Incepand de saptamana trecuta video advertisingul a capatat o noua dimensiune prin introducerea de catre Google a doua formate noi de advertising pe TouTube [anuntul oficial pe blogul Adwords]. Formatele sunt sub forma Cost-per-view, clientul plateste doar la vizionarea reclamei.
Mutarea vine oarecum asteptat pe fondul necesitatii tot mai acute a Google de a monetiza traficul imens al celui mai important site de video din lume, dar cumva contra regulilor de baza aplicate de Google pana acum (permission marketing, free content, etc).

Noile formate se cheama TrueView InSlate si TrueView Instream si constau in:

FORMAT DPDV UTILIZATOR DPDV CLIENT
Instream
Ruleaza ca pre-roll sau mid-roll pe continut de scurta sau lunga durata.
Dupa 5 secunde de reclama userul este intrebat daca vrea sa vada reclama pana la capat SAU daca vrea sa sara peste reclama. Clientul va plati DOAR cand userul a vizionat 30 de secunde din reclama sau cand a vizionat-o in totalitate.
InSlate
Ruleaza ca doar pe continut de lunga durata.
Utilizatorul poate alege una din 5 reclame pe care sa le vizioneze sau poate opta sa le vada ca „pauze comerciale” de-a lungul continutului. Clientul va plati DOAR cand userul a ales sa vada reclama sa.Pe langa noile oportunitati oferite advertiserilor mutarea Google a avut si o componenta de rezistenta din partea comunitatii online: a ridicat semne de intrebare de ce ar introduce Google un sistem de advertising caracteristic TVului clasic (sau apropiat) intr-un produs 100% online si care beneficiaza de plusurile specifice mediului online (viteza, acuratete, gratuitate, etc).

In cazul in care formatele vor avea succes la clienti ramane de vazut care va fi reactia userilor YouTube daca aceste formate vor deveni foarte populare si ce nivel de crestere a veniturilor va avea YouTube in urma acestei mutari.

Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns